• +90 212 514 95 86
  • istanbul@esam.org.tr
  • Türkiye / istanbul
Haberler
Siber Güvenlik Konferansı

Siber Güvenlik Konferansı

TEKDER öncülüğünde ESAM ve Güngören Belediyesinin de destek verdiği yapılan “Kamuda Siber Güvenlik: Teori ve Uygulamalar” paneli Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde gerçekleşen programa yoğun bir ilgi vardı. 

TEKDER öncülüğünde ESAM ve Güngören Belediyesinin de destek verdiği yapılan “Kamuda Siber Güvenlik: Teori ve Uygulamalar” paneli Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde gerçekleşen programa yoğun bir ilgi vardı. Programın açılış konuşmasını  TEKDER İl Başkanı Hüseyin Kurşun yaptı. Daha sonra kürsüye gelen ESAM İl Başkanı Ekrem Arıkan’ın yaptığı konuşmanın ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsmail Yüksek ile Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman da kısa birer konuşma yaptıktan sonra konferansın ilk  oturumuna geçildi.

  Moderatörlüğünü Ruşen Özkan’ın yaptığı  Konferansın ilk oturumunda Bilgi Güvenlik konusunda uzman ve akademisyen Serkan ERAYABAKAN “siber güvenlikte en zayıf halkanın, teknolojiyi kullanan insan olduğu” ile ilgili bir sunum yaptı. Ünlü beyaz şapkalı hacker’lardan biri olan Halil Öztürkçi  yeni dönemde savaşların artık meydanlarda değil “siber uzayda” gerçekleştiğini söyledi. ABD’nin siber saldırıları savaş sebebi kabul ettiğini vurgulayan Öztürkçi, İsrail başbakanı Netenyahu’nun “Bir ülkeye zarar vermek istiyorsanız bunu tek kurşun sıkmadan yapmanın yolu siber saldırıdan geçer” dediğini de hatırlattı. Beyaz şapkalı hacker, İsrail’in İran’a ait bir nükleer santrale sızarak İran’ı nükleer teknoloji açısından en az iki yıl geriye ittiğini iddia etiğini sözlerine ekledi. Ayrıca ABD ve Çin başta olmak üzere diğer gelişmiş ülkelerin siber orduları hakkında bilgi verdi. Tübitak bünyesindeki Siber Güvenlik Enstitüsü Müdür Yardımcısı Tahsin Türköz ise Türkiye’nin devlet olarak siber güvenlik konusuna yeni yeni destek vermeye başladığını ifade etti. Google, Twitter, Facebook gibi programları yasaklayan Çin gibi devletlerin bulunduğunu ancak Türkiye olarak siber güvenlikte katı politikalar yerine devletin yönlendirici rol oynadığı politikaları benimsediklerinin altını çizdi. Hiçbir kurumun siber güvenliği öncelikli bir mesele olarak görmediğini vurgulayan Türköz, çoğunlukla sadece canları yandıklarında bize başvuruyorlar dedi. YTÜ Bilgisayar Müh. Bölümü öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Sırma YAVUZ bilgi ve bilgi güvenliği konusunda genel bilgiler verdi.

  Kahve molasının ardında başlayan konferansın ikinci oturumuna geçildi. ModeratörlüğünÜ ESAM İl Başkanı Ekrem ARIKAN’ın yaptığı oturumda  TÜBİTAK Ulakbim Müdürü Dr. Ahmet KAPLAN ise Ulakbim bünyesinde üniversiteler üzerinden test edilen Balküpü uygulamasından bahsetti. Son olarak İstanbul Sabahattin Zaim Üniversites, Bilgi İşlem Daire Başkanı Murat Günsay “Sosyal Odaklı Hacking” başlıklı bir sunum yaptı.

  Sunum ve soru/cevap bölümlerinin ardından TEKDER ve ESAM, konuşmacılara katılımlarından dolayı hediyelerini takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir